Feladva 2021.02.06. at 00:00 Kategória: lajoie

Csatár Vendégház

,,Farkasfa úgy fekszik egy erdős, szelíd dombokkal szegélyezett kies völgy ölén, mintha az Isten melengető tenyere rejtegetné. A falut a határoló dombok és a mennyboltnak föléje boruló kupolája teljesen elzárják a külvilágtól. …Bármerre nézel, nem látsz egyebet, csak a zöld erdőt, kék eget és fehérre meszelt nyájas házikókat. ösztönösen arra gondolsz: itt csak elégedett, boldog emberek élhetnek. élhetnének is, ha kicsivel vastagabb kenyér lehetne nehéz robotjuk jutalma. De mintha mégis derűsebbnek láttam volna itt az arcokat, melegebbnek a szemeket. Vagy csak a fantáziám játszott velem, megszentelve a rejtetten csorgó verítéket?

A fenti sorokat Pável Ágoston írta Farkasfáról az 1930-as években.

Ahogy soraiból kitűnik, őt is megigézte ez a természet- és emberközeli vidék, ami szinte mit sem változott azóta. A zöld, az erdő, a hatalmas mezők uralják a vidéket, és aki a város forgatagából idevetődik, úgy érezheti, mintha itt megállt volna az idő. Nem csoda hát, hogy sokan kíváncsiak az Őrségre, méltán lett mára az ország egyik leglátogatottabb vidéke.
Az őrség rengeteg lehetőséget rejteget az idelátogatóknak. Gyalogos és kerékpáros túrákat csodálatos erdeinkben, fürdést, horgászást a közeli Hársas-tónál egy csodálatos fenyőerdőkkel körülvett völgyben, lovaglást, szekerezést, gombászást. Akit a vidék történelmi múltja érdekel, árpád-kori templomokra, régi haranglábakra, zsúpfedeles házakra talál itt. De betekinthet a közeli Belső-vidék hagyományőrző fazekasságába, ha kedve van leülhet korongozni is.
A sok-sok lehetőség, amit a környék magában hordoz kibővül még egy kicsit, hisz az osztrák és a szlovén határ közelsége újabb színes programokat tartogat vártúrákkal, hangulatos óvárosokkal, vagy éppen élményfürdővel, de akár csak egy félnapos sétával valamelyik szomszédos ország egyik városkájában.

Ebben a csendes, ám látnivalókkal, felfedeznivalóval teli környezetben várja Farkasfán található vendégházunk a pihenni vágyókat. A ház teljes komforttal, parkosított kerttel, nyári pavilonnal 4+1 fő részére biztosít kellemes kikapcsolódást.”

Cim: 9981 Farkasfa Hegyi utca 24.
Telefon: (+36 30) 474 2834
E-mail: info@harmashatar.hu
Weboldal: http://www.harmashatar.hu
Árak: n.a.

A térképen