Feladva 2021.02.06. at 00:00 Kategória: lajoie

Fortuna Étterem

A budai királyi várhegy és utcái, palotái házai a világörökség megbecsült és büszkén hirdetett része. Az ősi Budavár szívében a koronázó Nagyboldogasszony (Mátyás) templom közvetlen közelében a Fortuna Ház története szorosan összeforrott Magyarország történelmének legfontosabb eseményeivel. Az épület pince és alagút rendszerét a XII. században, III. Béla király idején kezdték kialakítani, s a XIV. században, Anjou Károly Róbert alatt készült el az eredeti épület-együttes. Az azóta eltelt hat évszázadban a történelem viharos és békés időszakaiban sokféle célra szolgált a Fortuna Ház. Itt jelent meg 1473-ban Hess András nyomdájában az első nyomtatott könyv Magyarországon, s 1777-ben működött itt először katonatiszti vendégház és vendéglő. 1840-ben – az akkori egyetem részeként- ismét vendéglőnek adott otthont a ház. 1901-ben alakult ki az épület-együttes mai formája, amely a II. Világháború alatt súlyosan megrongálódott, de helyreállítás után 1957-ben megnyílt a Fortuna Étterem. Az épület dongaboltozatú kapualja, a földszinti, ülőfülkékkel díszített termei, sziklába vájt pincéi történelmi üzenetet hordoznak.

Ajánlataink:
Várjuk egyéni asztalfoglalásaikat valamint előzetesen kérje speciális ajánlatunkat társaságok, családi rendezvények megtartására.
A királyok terme és a Fortuna terem kiválóan alkalmas egyedi vendéglátás igénybevételére.
Az étteremben minden este hagyományos cigányzene színesíti az est hangulatát.
A középkori pince Lovagterme rendezvények és borkóstolók valamint társasági összejövetelek cocktail fogadásainak helyszíneként.
A pezsgő pince kuriózuma nemcsak az alagút rendszerbe ad betekintést, hanem az ott berendezett pezsgő műhely különleges kísérő programja lehet az étkezéseknek. A kitűnő házi pezsgő kóstolása mellett megismerheti a tradicionális pezsgőkészítés valamennyi pince műveletét.

Cim: 1014 Budapest Hess András tér 4.
Telefon: (+36 1) 3756 857, (+36 1) 3557-177
E-mail: fortuna@hu.inter.net
Weboldal: http://www.fortuna-restaurant.hu
Árak: n.a.

A térképen