Feladva 2021.02.06. at 00:00 Kategória: lajoie

Bánkgyöngye

Bánk Nógrád megyében a Börzsöny és a Cserhát között fekszik, Budapesttől 60 km-re a szlovák határ közelében. A község felső végén található a 4,6 hektáros Bánki-tó, amelyet belső források táplálnak. A tiszta, selymes vizű tó horgászparadicsomként is ismert, környéke kedvelt, csendes üdülőhely.

BÁNKGYÖNGYE PANZIÓ Ebben a szépséges, tiszta levegőjű tájban, kellemes környezetben, a tó partján található a családias hangulatú BÁNKGYÖNGYE PANZIÓ. A panzió kétágyas, négyágyas pótágyazható szobákkal, hideg-melegvizes mosdóval, fürdőszobával rendelkezik. Az épületben TV-szoba, étkező, társalgó található, mely kiválóan alkalmas pihenésre, különböző kislétszámú rendezvények, fogadások lebonyolítására. A kert kitűnő lehetőséget nyújt pihenéshez, szórakozáshoz és sportoláshoz egyaránt. Az épület melletti fedett kertisütőben remek ételek készíthetők, ideális hely a kis kerti mulatságok rendezésére. Az épület központi fűtése egész évben biztosítja a kellemes pihenés lehetőségét.

A táj nyugalma, a Bánki-tó télen is varázslatos világa, sportolási lehetőségei, szánkózás – teszi vonzóvá a téli üdülést.

Szolgáltatásaink: * büfé * könyvtár * színes TV * videoprogramok * társasjátékok * kerti sütési lehetőség (flekken, szalonnasütő) * gyermekjátszótér * kispályás labdarúgó/röplabda pálya * asztalitenisz * lengőteke * sakk * sportszerkölcsönzés * nyilvános telefon * zárt parkoló Egyéb lehetőségek: * a tavon horgászási, csónakázási, vízibiciklizési lehetőség * a közelben posta

A községben Szlovák Falumúzeum található. A helység érdekessége, hogy a szlovák lakosság még ma is népviseletben jár. Kirándulási lehetőségek: Bánkról kellemes gyalogtúra lehetőségek kínálkoznak a Börzsöny és a Cserhát tájaira.

Közelben: Nógrád – várrom Vác – műemlékek Szanda – várrom, kilátó Bercel – műemlék kastély, Piskő-hegyi kilátó Csesztve – Madách Emlékmúzeum Horpács – Mikszáth Emlékmúzeum Távolban: Balassagyarmat, Buják, Hollókő, Szécsény, Drégelypalánk, Parassapuszta határátkelő (21 km). Megközelíthető: Budapest felől a 2.sz. vagy a M/2 főútvonalon, illetve távolsági autóbuszon (Bp-Vác-Rétság-Bánk).

Családias panziónk festői környezetben, kellemes pihenést és tartalmas kikapcsolódást biztosít kedves Vendégeinek.

Szeretettel várjuk Önt is! Legyen a Vendégünk!

Cim: 2653 Bánk Hősök tere 4.
Telefon: (+36 35) 342 117, (+36 30) 3500 676
E-mail: bankgyongye@freemail.hu
Weboldal: http://www.hotels.hu/bankgyongye
Árak: n.a.